Pogosto zastavljena vprašanja

Dobava licenc

Dobava licence pri plačilu z kartico & PayPal

Pri plačilu licenc z kreditno / debetno kartico ali PayPal-om boste v večini primerov dobili vašo e-licenco na vaš email še isti dan – v kolikor je naročilo oddano do 12 ure med delovniki. V nasprotnem primeru naslednji delovni dan.

Dobava licence pri plačilu po predračunu

Pri plačilu licenc po predračunu, boste dobili vašo e-licenco na vaš email naslov takoj, ko bo zaznana transakcija na naš poslovni račun. V kolikor bi izbrali plačilo po predračunu, boste v nekaj minutah na vaš e-mail dobili predračun z vsemi potrebnimi podatki za nakazilo. Ko je transakcija zaznana boste na mail prijeli vašo e-licenco.

Dobava licence pri plačilu po povzetju

Pri plačilu licenc po povzetju z poštno dostavo boste dobili licenco po pošti.
Plačilo boste izvedli poštnemu uslužbencu. Paket z odkupnino je v 99% poslan še isti dan in je pri vas naslednji dan v kolikor je naročilo bilo oddano do 12 ure.
Pošta Slovenije storitev dodatno zaračuna po veljavnem ceniku. Več o tem. 

Poslovni uporabniki

Vsi pravni subjekti (tudi društva, zavodi, …) lahko izbirajo katerokoli opcijo plačila.
Za naročila nad 200,00 € priporočamo plačilo po predračunu.

Ostala vprašanja

Cene

Vse cene v spletni trgovini so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Veljajo cene, ki so objavljene v trenutku oddaje naročila.
Akcijska cena je cena, katera je znižana od cene, katero je proizvajalec priporočil.

Dobavni rok

Ker gre za elektronske licence je dobavni rok veliko hitrejši kot pri licencah kupljene v klasičnih spletnih trgovinah.
V 99% bo blago odposlano v istem dnevu, v koliko je bilo naročilo oddano do 12 ure in plačano z kartico, PayPal-om ali predračunom.
Enako velja tudi za plačila po povzetju, le da v tem primeru licenca ne pride na email ampak jo prinese poštni uslužbenec na vaš naslov naslednji delovni dan.

Koliko licenc moram izbrati?

Število licenc = število uporabnikov.
V kolikor izberete 3 licence pomeni, da lahko uporabite te licence na 3 napravah. Za katero platformo je licenca namenjena je opisano pri vsakem artiklu posebej.

Nekatere licence so multi-platformne. Kar pomeni da lahko licenco uporabite ali na PC/MAC, Android, iOS, Linux,…

Primer: V kolikor vzamete 3 licence (multi-platformne) lahko te licence izkoristite po svoji želje (npr: 1 x PC, 1 x MAC in 1 x Android).

Kuponi

Kode ugodnosti so časovno omejene, vezane na posamične izdelke ali skupine izdelkov ter nudijo različne vrste ugodnosti. Največkrat jih lahko najdete na posamezni strani izdelka, na naših ostalih podstraneh in drugih kanalih.

Lahko pa ste kupon dobili v zahvalo za zvestobo.

Kako uporabiti kodo ugodnosti:

Kodo ugodnosti vpišete v pregledu košarice in nato nadaljujete postopek nakupa do mesta, kjer izpolnite preostale podatke kot so naslov, način plačila, način dostave, itd.

V kolikor kode ugodnosti ne boste vpisali v pregledu košarice, boste na vrhu strani za oddajo naročila opazili obvestilo, da ste pozabili vpisati aktualno kodo ugodnosti za enega ali več izdelkov. Nato se lahko vrnete na urejanje košarice in vpišete kodo ugodnosti.

Postopek nakupa nato nadaljujete do zadnjega koraka, kjer boste v povzetku vsebine vašega naročila videli, da ste uspešno vnesli kodo ugodnosti.

Kako naročim licenco?

1. Naročilo in oddaja naročila

– Dodajanje izdelkov v spletno košarico:

Kupec željene izdelke v spletno košarico doda s klikom na gumb “Dodajte v košarico”. Gumb je na voljo na spletni predstavitvi izdelka. Ob vsakem dodajanju izdelka v spletno košarico se pojavi povezava, ki vodi do pregleda spletne košarice in oddaje naročila.

– Pregled spletne košarice:

V pregledu košarice lahko izdelke iz nje odstranite, spreminjate lahko tudi naročeno količino izdelkov. V pregledu košarice se nahaja povezava na korak prijave ali registracijo kupca. V pregledu spletne košarice se lahko tudi vpiše morebitna koda ugodnosti. Ugodnost se obračuna v obrazcu za oddajo naročila.

– Prijava ali registracija kupca:

Kupec se lahko na tem koraku odloči za nakup s prijavo/registracijo, ali za neprijavljen nakup. Registrirani kupci lahko v svojem uporabniškem vmesniku spremljajo arhiv naročil, stanje odprtih naročil, urejajo svoje shranjene naslove za izdajo računa in naslove za dostavo blaga.

– Obrazec za oddajo naročila:

V obrazcu so navedeni vsi izdelki, njihove cene in količine. V obrazcu kupec označi še način prevzema, način plačila, logistične podatke za dostavo blaga, ter osebne podatke oziroma podatke podjetja. Vsa vpisna polja in izbire imajo omogočeno popravljenje vsebine ali spremembo izbire.

– Predogled podatkov vašega naročila:

V predogledu podatkov je povzetek celotnega naročila z vsemi podatki, ki jih je stranka vnesla. V primeru, da želite spremeniti katerikoli podatek, je na voljo gumb “Vrnite se na obrazec za urejanje vaših podatkov”, ki vas vrne na obrazec za oddajo naročila.

– Oddaja naročila:
Kupec naročilo odda s klikom na gumb “ODDAJTE NAROČILO”
V primeru uspešno oddanega naročila, se po oddaji na spletni strani izpiše potrditveni tekst, po elektronski pošti pa prejmete izpis naročila oziroma pogodbo o nakupu. Če potrditvenega teksta ne vidite in hkrati ne prejmete potrditvene e-pošte na vaš elektronski naslov, pomeni da je prišlo bodisi do tehnične napake, ali napačno vnešenih podatkov. Postopek lahko ponovite, ali pa nas kontaktirate za pomoč na 0590 54 805 ali info@trga.net, prav tako nas ne iste kontakte obvestite, če ste po že oddanem naročilu opazili napake ali nepravilnosti v naročilu.
Po oddaji naročila je naročilo sprejeto v čakalno vrsto.

2. Naročilo potrjeno

Naročilo je potrjeno takoj po oddaji naročila. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti ali telefonu o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji sklenjena.

3. Blago odposlano

Blago je v 99% odposlano še isti dan, če je bilo naročilo oddano do 12 ure.

Ali je nakup e-licenc varen?

Nakup e-licenc je varen! Ponudnik za prenose vseh podatkov uporabnika uporablja tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili uporabnika. V primeru neizpolnitve obveznih vnosnih polj sistem samodejno zazna napako in opozori uporabnika pred oddajo naročila.

Uporabnik je sam odgovoren za dostop do svojega uporabniškega računa in bo tudi sam poskrbel za varovanje uporabniških podatkov in gesel. Uporabnik jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov in odgovarja za škodo, nastalo zaradi netočnih oziroma neresničnih podatkov.